Omenamehut valmistetaan satokaudella, elokuun puolivälistä lokakuun loppuun. Mehustettavien omenoiden tulee olla puhtaita ja terveitä. Omenarupi tai pienet kolhut eivät haittaa, kunhan omena ei ole alkanut pilaantua. Pilaantuneet tai ylikypsät omenat tukkivat puristimen ja huonontavat mehun laatua. Hyvänä omenavuonna asemalla voi olla ruuhkaa, joten varaa ensin aika ja kerää omenat vasta sitten. Säilytä kerätyt omenat viileässä, suojattuina linnuilta ja jyrsijöiltä, mieluiten ilmavasti. Murskausvaiheessa omenoiden sekaan voidaan lisätä vaikka päärynöitä, porkkanoita tai marjoja. Valmistuksessa käytetään murskainta ja hydraulista puristinta. joilla pystytään käsittelemään noin 150 kg omenoita tunnissa. Pienin kerralla puristettava määrä on noin 20 kg. Parhaiten mehu irtoaa kovista omenoista, jolloin hyötysuhde voi olla jopa 7dl/kg.

Marjamehuja valmistamme ympäri vuoden, sillä marjat pitää ennen mehustusta pakastaa. Jäätyminen rikkoo marjan solurakenteen ja näin mehua irtoaa enemmän. Tämän vuoksi otamme marjat vastaan mieluiten jäisinä. Sulaneet marjat murskataan ja massaan sekoitetaan pektolaasia, joka irroittaa marjasta väriä ja aromeja. Esikäsitelty massa mehustetaan hellävaraisella nestepainepuristimella. Yhteen puristuskertaan mahtuu marjoja noin 15-20 kg lajista riippuen ja mehu voidaan halutessa sokeroida nestesokerilla. Työvaiheista johtuen mehun valmistus kestää noin kaksi vuorokautta.

Pastöroinnissa mehu kuumennetaan 75-80 asteiseksi ja lasketaan kuumennettuihin lasipulloihin, jotka suljetaan tiiviisti. Varmimmin mehu säilyy, kun käytetään puhtaita ja ehjiä kumikorkkeja. Lyhytaikaiseen, noin yhden kuukauden säilytykseen käy myös kuumuutta kestävä muovipullo, johon ei jää ilmataskua. Pastöroinnissa omenamehun maku pehmenee hieman, kun taas pastöroimaton ja pakastettu mehu maistuu tuoreen veroiselta vielä ensi kesänäkin. Marjamehut tulisi aina pastöroida, sillä raaka-aine on jo kertaalleen pakastettu. Marjamehujen makuun pastörointi ei juurikaan vaikuta.

Raakasosetta valmistetaan paseerauskoneella, joka erottelee hedelmälihasta kannat, kuoret ja siemenet. Sose säilyy sellaisenaan pakastimessa, tai sen voi kuumentaa ja tölkittää viileässä säilytettäväksi.